Muurschildering Thorbecketunnel
Muurschildering Thorbecketunnel (Foto: Wijkvereniging Oud-Ittersum)

Wijken in Zuid kleurrijk verbonden

Zwolle - “Wauw dát spettert van de muren af” is één van de vele positieve reacties van buurtgenoten die een kijkje nemen in de Thorbeckefietstunnel die Schelle en Oldeneel met Oud-Ittersum verbindt. 

Het ludieke project, gestart op Burendag 2020 in Oud-Ittersum, is met succes afgerond. Aangenaam verrast vertragen fietsers hun gang, want zowel links als rechts is er veel te zien. Kleurrijke kindertekeningen vormen het artistieke accent van dit kunstproject. 

Een jaar geleden, tijdens Burendag 2019, werd er flink op los geschetst door de jeugd uit de buurt onder leiding van graffitikunstenaar Stefan Alberts van Klaver5. Op burendag 2020 mochten de jonge kunstenaars in spé met echte graffiti spuitbussen aan het werk. 

Met zichtbaar veel plezier en met grote inspanning worden de ontwerpen samengevoegd binnen de contouren van enorme hoofdletters. Trappetje op, trappetje af om de letters helemaal te vullen. Na het schilderfestijn legt Stefan de laatste hand aan de muurschilderingen voor de puntjes op de i. 

Rondom de vrolijke graffiti-letters is de muur afgewerkt in een rustige tint, waardoor de fietstunnel veilig en overzichtelijk blijft. Om dit kunstproject te realiseren heeft wijkvereniging Oud-Ittersum de adoptie van de muurschildering op zich genomen en bij het BuurtCultuurfonds subsidie aangevraagd. Het Buurtcultuurfonds is mogelijk gemaakt door de gemeente Zwolle en wordt uitgevoerd door Stadkamer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden