<p>CCC-leerlingen openen TTO study lounge</p>

CCC-leerlingen openen TTO study lounge

(Foto: Carolus Clusius College)

CCC-leerlingen openen TTO study lounge

Zwolle - De leerlingen van het tweetalig onderwijs (TTO) van het Carolus Clusius College hebben een nieuwe TTO study lounge in de school. Met verschillende activiteiten waarin de Engelse taal centraal stond, werd de nieuwe studieruimte door de leerlingen ontdekt. Tongue twisters, hints, wiskunde challenges, word battles, een Engelstalige speech door een leerling, alles kwam voorbij. En ook een high tea kon natuurlijk niet ontbreken. 

De opening vond geheel volgens de richtlijnen van het RIVM plaats. Elk lesuur werd de study lounge opnieuw geopend door een andere klas. Met de klas namen de leerlingen deel aan de verschillende activiteiten. De opening werd door de leerlingen zelf georganiseerd. 

“Begeleid door docenten hebben we met een groep leerlingen uit de TTO-klassen 1 tot en met 3 de activiteiten bedacht en georganiseerd”, vertellen TTO-leerlingen Sanne en Nova-Louise. “Het was heel leuk om te helpen met het verzinnen en opzetten hoe we het zouden gaan aanpakken. Het is ook fijn om dit te kunnen bijdragen aan de school.”

Het resultaat van het harde werken van de leerlingen mag er zijn. “Wij kijken terug op een hele mooie opening van onze study lounge en vinden het fijn dat we in deze tijd toch, met gepaste maatregelen, dit hebben kunnen organiseren”, vinden Stefan Waalewijn, TTO-coördinator en Annemarie de Jong, teamleider op het CCC. “We zijn trots dat de leerlingen zelf zo betrokken zijn geweest bij de organisatie en kunnen niet wachten om de nieuwe ruimte vanaf volgende week ook te gebruiken. Deze study lounge is een mooie en functionele ruimte die goed ingezet kan worden binnen het tweetalig onderwijs op het CCC.”

Met de opening van de study lounge vierde het CCC ook de terugkeer van de leerlingen in het hoofdgebouw van de school. De afgelopen jaren werd het onderwijs voor de TTO-klassen gegeven op de locatie van het CCC aan de Koningin Wilhelminastraat. Met de verbouwing van het Carolus Clusius College is een verruiming van de onderwijsruimte gecreëerd, waardoor alle leerlingen weer volledig onderwijs kunnen volgen op de hoofdlocatie aan de Kamperweg.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden