Foto:
aangeboden door Chordify.net

Een instrument leren bespelen tijdens thuis quarantaine

We zitten veel thuis op het moment. Grote kans dat je alles op Netflix inmiddels wel hebt gezien en waarschijnlijk heb je tijdens de eerste lockdown alles al verbouwd in huis. Wat nu te doen? Een instrument leren spelen kan een volgende nieuwe uitdaging zijn. Muziek maken is goed voor onze hersenen en werkt ontspannend. Maar niet elk instrument is gemakkelijk. Toch zijn er drie instrumenten die net even iets makkelijker zijn om te bespelen.

Start met een gemakkelijk instrument 

Er zijn drie instrumenten die relatief gemakkelijk zijn om te leren. Dat zijn de piano, mondharmonica en ukulele. De piano is bij uitstek een instrument waarmee je kunt beginnen. Het is ook niet gek dat de piano populair is. Piano spelen is makkelijk te leren. Online vind je genoeg tutorials waarmee je aan de slag kunt. Een muziekleraar is zeker niet nodig. Een kwestie van goed oefenen en wie weet ben jij wel de nieuwe Wibi Soerjadi. 

Wil je absoluut niet vals spelen? Dan kun je het beste gaan voor de mondharmonica. Een kwestie van de juiste noten spelen en je hebt binnen no time goed geluid. En ook voor de mondharmonica geldt dat er genoeg tutorials zijn. 

Tot slot is de ukelele een makkelijk instrument om te leren. Dit ligt misschien niet voor de hand, maar het is echt zo. De ukelele heeft slechts vier snaren. Daardoor is het makkelijker om akkoorden te spelen. En ook voor dit instrument geldt er staan online genoeg tutorials om mee aan de slag te gaan. 

Maar waar haal je bladmuziek vandaan? 

Bladmuziek is natuurlijk wel een vitaal onderdeel wanneer je aan de slag gaat met een instrument. Hiervoor geldt ook online zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo heb je bijvoorbeeld de Chordify Academy met veel blogs over het leren spelen van piano en ukelele. Ook vind je hier voldoende informatie over akkoorden en het lezen van bladmuziek. 

Chordify is een uniek platform dat niet alleen jou alle informatie biedt om instrumenten te leren spelen. Ze hebben ook genoeg bladmuziek. Met hun technologie genereren zij akkoordenschema’s voor ukelele en piano. Ontdek hier akkoordenschema’s voor beginners. Ook de gitarist kan hier helemaal los gaan. Want ook voor gitaar hebben zij akkoordenschema’s. En wie weet als jij graag een stapje verder wilt na de ukelele ga je wel door met de gitaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden