Foto:

ICT-Kringloop Zwolle schenkt laptop aan studente

Zwolle - ICT-Kringloop Zwolle steunt de 22e-jarige Saphira met haar droom om applicatieontwikkelaar te worden. 

Om deze droom te verwezenlijken heeft ze een goede laptop nodig, maar heeft zij hier zelf het geld niet voor. Bedrijfsleider Arno Kromdijk besloot haar een handje te helpen en biedt haar een goede laptop aan.

Kromdijk zag een oproep voorbijkomen op LinkedIn en besloot Saphira te helpen bij het verwezenlijken van haar droom. Als oud-applicatie-docent pleit hij al jaren voor meer vrouwen in de ICT-sector. ‘’Ik denk dat het voor de diversiteit in deze branche erg belangrijk is dat er meer vrouwen in deze sector werken. In mijn jaren als docent heb ik maar weinig vrouwelijke studenten in mijn klas gehad.’’

In de oproep liet Saphira weten dat ze een laptop nodig heeft ter voorbereiding voor haar toekomstige opleiding. Zo wil zij deze maand beginnen met een online typecursus, ze wil graag sneller leren typen voor ze aan haar opleiding begint. ‘’Saphira is super blij met dit cadeau, nu kan ze eindelijk beginnen aan het stappenplan richting haar droom. Dit voelt voor haar als een hele grote stap’’, vertelt Saphira’s coach.

Uit onderzoek van NLdigital blijkt dat het aantal vrouwen op de arbeidsmarkt ICT vorig jaar fors is toegenomen. Afgelopen jaar is het aantal vrouwelijke ICT’ers toegenomen van 80.000 naar 94.000, een stijging van 17,5 procent. Daarentegen zijn de mannelijke ICT’ers toegenomen van 397.000 naar 425.000 (NLdigital, 2020).

ICT-Kringloop is een winkel in Zwolle die gespecialiseerd is in tweede hands computers en apparatuur. ICT-Kringloop heeft als doel om gebruikte hardware zoals computers, monitoren, printers en pc-onderdelen op te knappen en in de winkel te verkopen. Ook zorgt ICT-kringloop voor werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en verzorgen zij dagbesteding. 

Voor meer informatie: ict-kringloop.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden