<p>Wethouder Ed Anker (links) en deltaWonen-directeur Evert Leideman.&nbsp;</p><p><br></p><p>Alvast dank voor het plaatsen!</p>

Wethouder Ed Anker (links) en deltaWonen-directeur Evert Leideman. 


Alvast dank voor het plaatsen!

(Foto: Herald Lammertink)

Bouw ‘Brandweerkazerne’ begonnen

Zwolle – De bouw van de voormalige Brandweerkazerne aan de Harm Smeengekade in Zwolle is officieel begonnen door wethouder Ed Anker. 

De ‘Brandweerkazerne’ is een project van woningcorporatie deltaWonen en is één van de laatste projecten van de versnellingsactie van de gemeente Zwolle. De versnellingsactie van de gemeente Zwolle is bedoeld om op korte termijn meer betaalbare (huur)woningen te creëren in de binnenstad van Zwolle. 

De plek van de voormalige Brandweerkazerne is één van de laatste projecten van deze versnellingsactie. “Ik ben blij voor iedereen die op zoek is naar een huis in Zwolle dat er op deze plek nieuwe woningen komen”, zegt  Ed Anker, wethouder Wonen over de samenwerking met deltaWonen. “De bouw is nu gestart en kan ik niet wachten tot hier straks de eerste bewoners naar toe verhuizen.”

Evert Leideman, directeur-bestuurder van deltaWonen, is ook enthousiast. “De ‘Brandweerkazerne’ is weer een prachtig voorbeeld van een inclusieve samenleving, waar koop en (sociale) huur bij elkaar komen. We kijken uit naar een mooi resultaat.” 

Mark Broekhuijsen is strategisch ontwikkelaar van Nijhuis Bouw. “Mooi om te zien hoe Zwolle zich blijft ontwikkelen. We zijn erg blij met de samenwerking voor dit project.”

Het project DeltaWonen ontwikkelt dertig appartementen en zes eengezinswoningen. De appartementen en woningen komen op de voormalige brandweerlocatie aan de Harm Smeengekade. Nijhuis Bouw gaat het project uitvoeren (evenals vier koopwoningen). Het project is ontworpen door Moke Architecten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden