Jan Rotmans te gast in Warmtecafé 50 tinten groen Assendorp

Zwolle - Jan Rotmans is dinsdag 3 november te gast in het Warmtecafé van 50 tinten groen Assendorp. De hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid praat dan over de energietransitie, met als thema: van Parijs naar Assendorp. Hij legt de verbinding tussen de wereldwijde doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs en het belang van lokale bewonersinitiatieven. 

Het Warmecafé is digitaal toegankelijk, ook voor Zwollenaren buiten Assendorp. 

Verder komt komt Raymond Frank van de gemeente Zwolle vertellen over de kersverse Transitievisie Warmte. Welke plannen zijn er voor Assendorp om de huizen duurzaam te verwarmen als ze van het aardgas afgaan? Esther Groenenberg maakt tussen de gesprekken door muziek en Sylvana Rikkert, raadslid van GroenLinks Zwolle, spreekt haar klimaatcolumn uit. 

‘Cafébezoekers’ kunnen ook met elkaar in gesprek. De opnames van het Warmtecafé zijn in de Nieuwe Keuken aan het Assendorperplein. Mensen kunnen deelnemen via Zoom.

Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid. Hij is veelgevraagd spreker en weet de vertaling te maken van de theorie naar concrete acties en adviezen. Hij heeft organisaties opgericht zoals Urgenda, die de transitietheorie naar de praktijk vertalen. Hij wil laten zien dat het niet alleen een technische, maar ook een maatschappelijke transitie is, waarbij mensen verantwoordelijkheid nemen en aan de slag gaan. En dat de energiebesparende en groene maatregelen die bewoners in Assendorp nemen onderdeel zijn van de energietransitie die wereldwijd gaande is.

Het Warmtecafé is onderdeel van de campagne Simpel Besparen van 50 tinten groen Assendorp. De overheid investeert in deze campagne om bewoners te helpen energie te besparen. 50 tinten groen Assendorp organiseert activiteiten zoals warmtecafé’s voor gesprek en inzicht over duurzame warmte. Bij elk warmtecafé spreekt een raadslid uit Assendorp een persoonlijke klimaatcolumn uit. 

Aanmelden voor het warmtecafé kan via: https://50tintengroenassendorp.nl/events/warmtecafe-3-november/ of mail naar welkom@50tintengroenassendorp.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden