Buitensporten en bootcamp in coronatijd

Zwolle - Sinds corona is buiten sporten populairder dan ooit. In Park de Hogenkamp geeft Karin van der Vennen wekelijks bootcamp- en yogalessen.

Karin is eigenaar en oprichter van Kara Yoga. De instructrice geeft al ruim twaalf jaar groepslessen bij sportscholen. Ook al zijn de sportscholen weer open, ze gaat toch door met de buitenlessen. “In maart gingen alle sportscholen dicht en begon ik mijn lessen buiten te doen”, vertelt Karin. “Dat beviel gelijk al erg goed. Je bent buiten in de frisse lucht en dat geeft meer energie. Je krijgt er bovendien ook nog een gezond kleurtje door.” 

“Er is terecht veel aandacht voor handen wassen, mondkapjes dragen en afstand houden. Maar ik vind dat zorg voor een goede afweer ook in dat rijtje moet komen. Onderzoek laat zien dat overgewicht een belangrijke rol speelt in de ernst van het verloop. Als het aan mij ligt komt er veel meer aandacht voor gezonde voeding en het belang van bewegen.” 

“Mensen werken thuis en brengen dus veel tijd binnenshuis door. Ze vinden het daarom heel fijn om buiten te kunnen sporten. Helemaal in deze onzekere periode voelt dat toch ook veiliger en het werkt bovendien goed tegen stress. Zelf vind ik het ook heerlijk om te doen. Ik geef op dit moment een combinatieles van kracht, cardio en yogatraining in Park de Hogenkamp en die formule slaat goed aan. Je komt meer tot rust als je tussen het groen bent.” 

Bootcamp en yoga in Park de Hogenkamp is er iedere woensdag en zaterdag van 9.15 tot 10.30 uur. Meer informatie via de website.

www.karayoga.nl

Meer berichten