Groene Loper IJsseldelta 2.0 is begonnen

Zwolle - De Gebiedscoöperatie IJsseldelta is gestart met de Groene Loper IJsseldelta 2.0. Het project heeft als doel bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit in hun eigen leefomgeving.

Tijdens een eerdere ronde is onder andere bijgedragen aan de aanleg van natuurlijke speeltuinen, de aanplant van bomen, het zaaien van bloemen, het plaatsen van informatieborden over het landschap en de aanschaf van verrekijkers om met schoolkinderen weidevogels te kijken.

De Gebiedscoöperatie IJsseldelta roept bewoners en bedrijven op om nieuwe voorstellen in te dienen die bijdragen aan biodiversiteit en een meer groene leefomgeving.

De voorstellen kunnen tot 1 december 2020 ingediend wordt bij de coöperatie door het aanvraagformulier in te vullen. Deze is te vinden via www.gcijsseldelta.nl. Naast het aanvragen van een financiële bijdrage, kunnen initiatiefnemers ook gebruik maken van het netwerk en de kennis van de Gebiedscoöperatie IJsseldelta.

De Groene Loper IJsseldelta 2.0 wordt gefinancierd met bijdragen van de gemeenten Kampen, Zwolle en Zwartewaterland en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Meer berichten