Foto:

Sassenpoort blauw uitgelicht vanwege 75 jaar Verenigde Naties

Zwolle - De Sassenpoort wordt van maandag 19 tot en met zaterdag 24 oktober blauw uitgelicht vanwege het 75 jarig bestaan van de Verenigde Naties. Wereldwijd worden historische gebouwen en plekken uitgelicht in VN-blauw. 

Nederland werd 75 jaar geleden bevrijd. In datzelfde jaar werden op 24 oktober de Verenigde Naties (VN) opgericht. Internationale solidariteit en een gezamenlijke inzet voor vrede en veiligheid zijn belangrijke oprichtingsidealen van de VN. Op 24 oktober staat de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties samen met gemeenten en provincies op verschillende manieren stil bij het onverminderde belang van deze idealen en de rol die de VN hierin had en ook nu nog heeft.

Verder staat aan de zuidzijde van het station van donderdag 15 oktober tot en met maandag 30 november de buitententoonstelling ‘75 jaar VN in 75 verhalen’. In de tentoonstelling vertellen ooggetuigen, hulpverleners, militairen, activisten en anderen over de impact van de VN op hun persoonlijk leven. Elk verhaal brengt inspanningen voor vrede, veiligheid of een daad van medemenselijkheid en (internationale) solidariteit tot leven.  Verhalen zijn nodig om elkaar te blijven herinneren aan hoe bijzonder waardevol vrede en vrijheid zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden