<p>Hedon hield aan het einde van de zomer concerten in Gerrits Tuin</p>

Hedon hield aan het einde van de zomer concerten in Gerrits Tuin

(Foto: Christein van Hoffen)

Kickstart cultuurfonds steunt Hedon met 41.000 euro

 Zwolle - Kickstart Cultuurfonds steunt het Zwolse poppodium Hedon met 41.000 euro. Het fonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, in samenwerking met diverse andere private fondsen. Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan culturele organisaties om hun bedrijfsvoering aan te kunnen passen aan de anderhalve-meter-samenleving.

 Net als de gehele branche is ook Hedon hard getroffen door de coronacrisis. Het poppodium zag haar capaciteit slinken naar nog geen tien procent en de verregaande maatregelen uit het coronaprotocol raken de bedrijfsvoering en daarbij de keten van onder andere toeleveranciers en technici hard. Toch heeft Hedon, met de maatregelen in acht houdend, zich ad hoc weten aan te passen en afgelopen zomer diverse succesvolle buitenconcerten gehouden in Gerrits Tuin en heeft zij een coronaverantwoorde zaalopstelling in het eigen pand gecreëerd. 

De bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds stelt Hedon in staat om ook op de lange termijn de veiligheid van haar bezoekers, artiesten en personeel te kunnen waarborgen en besmettingsgevaar tot een minimum te beperken. Met het budget kan Hedon duurzame aanpassingen aanbrengen aan de zaal, foyer en backstage. Denk hierbij aan comfortabel meubilair, extra personeel om aan de protocollen te kunnen voldoen, bewegwijzering, routing, desinfectiepalen en spatschermen. 

Manager bedrijfsvoering Remko van Kan: “Dankzij deze bijdrage kunnen we ook op lange termijn onze bezoekers op een veilige en verantwoorde manier van evenementen in Hedon laten genieten.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden