Foto: Gerdien Rots

Wie wordt de nieuwe Stadsdichter van Zwolle?

Zwolle - Het comité nieuwe stadsdichter gaat weer op zoek naar een nieuwe Stadsdichter voor Zwolle. De termijn van de huidige stadsdichter Jeroen Kraakman loopt af op donderdag 28 januari 2021, Nationale Gedichtendag. 

Het comité zoekt daarom een nieuwe stadsdichter die de komende twee jaar via poëzie (eventueel begeleid met muziek) kleur geeft aan ontwikkelingen of gebeurtenissen in Zwolle, iemand die alle gevoelens van de stad kan vertolken, van blijdschap tot verdriet, van bezinning tot verbazing, van boosheid tot dankbaarheid en die kritiek levert waar dat nodig is.

Dichters en dichter-zangers kunnen tot en met zondag 15 november hun schriftelijke motivatie, vergezeld van drie gedichten over Zwolle, insturen naar contact@zwollezien.nl.

Bij de selectie wordt op vier zaken gelet:

- de kwaliteit, gelaagdheid en toegankelijkheid van de poëzie

- de betrokkenheid bij de stad Zwolle en actuele Zwolse ontwikkelingen

- de visie van de kandidaat op de invulling van het Stadsdichterschap

- de voordrachtkunst van de dichter of dichter-zanger

Ook eerdere kandidaten, die toen niet stadsdichter werden, kunnen zich weer aanmelden.

Het “Comité Zwolse stadsdichter” voert op dinsdagmiddag 8 december na een voorselectie gesprekken met de geselecteerde kandidaten. Mogelijk volgt, indien nodig, nog een tweede gespreksronde.
De nieuwe stadsdichter wordt op 28 januari 2021 aan de stad gepresenteerd, bij welke gelegenheid tevens afscheid wordt genomen van Jeroen Kraakman als stadsdichter met dank voor zijn bevlogen inzet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden