<p>De genomineerden voor de Vrijwilligersprijs van 2019. (Foto: Arnold Reyneveld)&nbsp;</p>

De genomineerden voor de Vrijwilligersprijs van 2019. (Foto: Arnold Reyneveld) 

(Foto: Arnold Reyneveld)

SamenZwolle: van hét evenement voor vrijwilligers tot steunpunt

Op SamenZwolle staat alles wat er te doen is in de stad en in de wijken. Van sport en spel tot natuur en theater. Gewoon een kopje koffie drinken om nieuwe mensen te leren kennen kan ook, er is van alles mogelijk. SamenZwolle denkt graag mee met wie geen vervoer heeft. Samen wordt naar een oplossing gezocht om toch ergens heen te gaan. Meer informatie? Kijk op www.samenzwolle.nl/samenouderen of bel naar 038 - 7508387.

Hét digitale vrijwilligersevent

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor het digitale vrijwilligersevent op woensdagavond 25 november. Het wordt een gezellige avond met muziek, cabaret en een pubquiz, die live wordt gestreamd vanuit de Nieuwe Buitensociëteit. Vrijwilligers kunnen thuis digitaal meedoen aan het programma, de organisatie zorgt voor een verrassingspakketje met wat lekkers. Deze kan worden afgehaald tijdens een feestelijke drive through bij Hedon.

Meer informatie of aanmelden via www.zwolledoet.nl/vrijwilligersevent2020 of 038 - 750 83 87.

Veerkrachtsprijs

ZwolleDoet! houdt dit jaar samen met SamenZwolle, WijZ Welzijn en Sportservice Zwolle het vrijwilligersevent. Tijdens dit evenement op 25 november wordt ook de Veerkrachtsprijs uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die creatieve plannen heeft om tóch van waarde te blijven voor de doelgroep in deze tijd met corona. Er is onder andere een geldprijs van duizend euro te winnen. Iedere vrijwilligersorganisatie, initiatief of vereniging in Zwolle kan meedoen.

Meer informatie of aanmelden via www.zwolledoet.nl/veerkrachtsprijs2020 of 038 - 750 83 87.

Geheugenpunt in Stadkamer

Sinds kort zit er in Stadkamer centrum een Geheugenpunt. Dit is een plek voor mensen die te maken krijgen met geheugenverlies, maar ook voor mantelzorgers en iedereen die in het werk te maken krijgt met (beginnende) geheugenproblemen en daar meer informatie over wil vinden. In het Geheugenpunt zijn informatieve boeken en andere materialen over dementie bij elkaar gebracht. Daarnaast zijn er oude kinderboeken, muziek en spellen die gebruikt kunnen worden door mensen met (beginnend) geheugenverlies of hun mantelzorgers. Tijdens de openingstijden van Stadkamer centrum is alles gratis te bekijken, uitproberen of lezen.

Meer informatie via www.bit.ly/geheugenpunt of 038 - 421 72 78.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden