<p>Van links af Leon Schaap (student Deltion Beveiliging), Maarten van Esch (Politie Zwolle West), Tenysha van Ockenburg (student Deltion), Linda Peters (docent Orde & Veiligheid Deltion), Jeroen Nagelmaeker (voorzitter winkeliersvereniging) en Marc H&uuml;sen (Trigion Beveiliging).</p>

Van links af Leon Schaap (student Deltion Beveiliging), Maarten van Esch (Politie Zwolle West), Tenysha van Ockenburg (student Deltion), Linda Peters (docent Orde & Veiligheid Deltion), Jeroen Nagelmaeker (voorzitter winkeliersvereniging) en Marc Hüsen (Trigion Beveiliging).

(Foto: Arjan Alderliesten)

Fietsverbod en vierde KVO-ster voor winkelcentrum Stadshagen

Zwolle - De winkeliers van Stadshagen vierden donderdag ze een vierde KVO-ster hebben verdiend. KVO staat voor Keurmerk Veilig Ondernemen. 

De winkeliers werken hiervoor al jaren samen met diverse partijen die ervoor zorgen dat het winkelcentrum schoon, heel en veilig blijft. Daarbij wordt gekeken naar onderhoud, (brand)veiligheid, overlast en criminaliteit. Het certificaat van de vierde KVO-ster werd door Jeroen Nagelmaeker (voorzitter winkeliersvereniging) uitgereikt aan de partijen die ervoor zorgen dat het winkelcentrum nog veiliger wordt en blijft, zoals politie, brandweer, beveiliging en beheer. 

Tegelijk ging officieel het fietsverbod in winkelcentrum Stadshagen in. Bezoekers ervaren overlast van fietsers en scooters. Fietsparkeren in het winkelcentrum is ook niet toegestaan. Al enkele jaren worden (brom)fietsers vriendelijk verzocht om af te stappen en hun (brom)fiets te parkeren op de parkeerplekken, maar dat valt niet altijd in goede aarde. Studenten Beveiliging van Deltion spreken mensen hierop aan en het heeft wel wat geholpen, maar nog niet afdoende. Ze kregen onder andere regelmatig de reactie dat er geen verbodsbord staat. Er hangen nu aan weerszijden van de Wade fietsverbodsborden. In het uiterste geval kan er nu door de politie en BOA’s handhavend worden opgetreden.

Stadshagen wil het fietsen naar het winkelcentrum niet ontmoedigen en daarom zijn er vele fietsparkeerplaatsen gemaakt naast de plekken waar winkelwagentjes kunnen worden gepakt en teruggezet. Mensen die slecht ter been zijn, mogen bij wijze van uitzondering hun fiets meenemen naar de fietsparkeerplaatsen bij Albert Heijn en Jumbo Nagelmaeker, maar vol is vol. 

Kijk voor meer informatie op www.winkelcentrumstadshagen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden