Fwd: Nieuwstip

Zwolle - Tijdens Burendag, zaterdag 26 oktober, houdt Velig Verkeer Nederland een remwegdemonstratie bij SIO aan de Thorbeckelaan. 

De demonstratie is een initiatief van de werkgroep van de wijkvereniging die zich bezighoudt  met met 30 km in de wijk. Dat moet niet alleen gelden voor voor auto’s en (stads)bussen, maar ook voor brom- en fietsverkeer. 

Met de boodschap ‘Wees een held en rijd 30!’ wil de werkgroep niet met het vingertje wijzen, maar juist benadrukken dat verkeersdeelnemers andere weggebruiker beschermen door zich aan de snelheid te houden. Er zijn spandoeken gemaakt, borden langs de weg en smileyborden zijn actief. Op social media informeert de werkgroep ook over de acties. @verkeeroudittersum (instagram en facebook).

Zaterdag 26 september is er dus samen met Veilig Verkeer Nederland een remwegdemo van 11.00 tot 12.00 uur bij SIO aan de Thorbeckelaan om te laten zien hoeveel er nodig om te remmen bij 30 kilometer snelheid, en het verschil met bijvoorbeeld 50 kilometer per uur. 

Veilig Verkeer Nederland heeft stickers voor de container beschikbaar gesteld. Die kunnen bezoekers tijdens burendag ophalen bij de infokraam bij SIO.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden