Vijf bestuursleden zijn er druk mee, op de foto, van links af, Fridtjof Meerlo, Bert Dijkink en Bert Helbers.
Vijf bestuursleden zijn er druk mee, op de foto, van links af, Fridtjof Meerlo, Bert Dijkink en Bert Helbers.

Sint Michaëlsdag eert Zwolse stadspatroon

Zwolle - De stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle houdt eind september voor de eerste keer de Sint Michaëlsdag, ter ere van Zwolse stadspatroon. De stichting liep al een tijd rond met het idee en gaat het nu klein uitvoeren. Maar de dag kan door samenwerking met andere partijen in de stad een jaarlijks terugkerend evenement worden.  Het klein-maar-fijnevenement is op dinsdag 29 september, de naamdag van Sint Michaël.

Er komt een expositie over de legende van de Zwolse stadspatroon voorafgaand aan St. Michaëlsdag in de Sassenpoort. Deze is van vrijdag 25 tot en met 29 september te bezichtigen. Door beeld, woord en geluid krijgt de bezoeker het verhaal over Sint Michaël en de draak tot zich en wat de betekenis daarvan voor Zwolle is.

Het Zwols Klokkenluidersgilde Sint Michaël zal ’s morgens om 11.00 uur een klokluiding houden met de vier klokken van de Peperbus, waaronder de grootste klok van de vier, de Sint Michaëlsklok. De Zwolse Stadstrompetters zullen voorafgaand aan de klokluiding spelen vanaf de kantelen van de Sassenpoort. 

Academiehuis de Grote Kerk besteedt ook aandacht aan de stadspatroon en houdt ’s avonds een voor deze dag samengesteld concert dat Toon Hagen zal spelen op het Leeuwenbergh-orgel. Leerlingen van groep 7 en 8 kunnen die dag de Michaël-game spelen in de kerk. Voor meer info kunnen de basisscholen contact opnemen met het Academiehuis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden