Foto: archief Frans Paalman

Geen Sassendonkse optocht en geen hoogheden

Zwolle - Geen optocht, geen hoogheden en Stadsprins, geen zittingsavonden en -middagen en tot januari geen officiële activiteiten van carnavalsverenigingen. Dat is de uitkomst van een overleg van de Zwolse carnavalsverenigingen en de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) Zwolle dinsdagavond. 

In een verklaring zette het Gemeenschappelijk Carnavalsoverleg (GCO) Zwolle  de conclusies op een rijtje:

- Er zal geen optocht zijn tijdens het grote carnaval. Op basis van de huidige kennis en maatregelingen gecombineerd met de noodzakelijke tijd qua voorbereidingen is het organiseren van een Sassendonkse optocht niet haalbaar.

- Er worden geen nieuwe hoogheden gekozen dit seizoen, dus ook geen nieuwe Stadsprins en Jeugd Stadsprins. Alle huidige hoogheden gaan nog een seizoen door. Uniek in de (straks) 64-jarige geschiedenis van het Zwolse carnaval. Voor de jeugd zullen wij een dispensatieregeling ontwerpen, zodat de jeugd die dit seizoen graag de functie had willen bekleden niet de kans ontnomen wordt door hun leeftijd.

- Dit betekent ook dat er geen zittingsavonden en -middagen zullen zijn met abdicatie en opkomst nieuwe hoogheden en adjudanten bij de diverse carnavalsverenigingen. Alleen CV de Pepperbussies zal (intern) hun abdicatie van hun Hoogheden en Adjudanten organiseren. 

- Alle officiële activiteiten van de carnavalsverenigingen in het voorseizoen tot januari worden geannuleerd.

De gemeente Zwolle heeft actief meegedacht en stelt zich coöperatief op om te kijken naar wat kan er wel. Hierbij is het voor ons allemaal belangrijk dat het verantwoord moet zijn om iets te organiseren. Zo wil het GCO geen (onnodige) gezondheidsrisico’s lopen en moeten alternatieven (financieel) rendabel zijn voor alle betrokkenen. Daarom is het van belang dat het GCO zich strikt houdt aan de landelijke RIVM-richtlijnen en de lokale maatregelen vanuit de Veiligheidsregio IJsselland en de gemeente Zwolle. Zolang de anderhalve metermaatregel ook buiten van toepassing is ziet het GCO geen mogelijkheden om (buiten) activiteiten te organiseren.

In januari komt het GCO weer bij elkaar om te kijken welke maatregelingen op dat moment gelden en hoe de situatie rond COVID-19 is in Zwolle en de veiligheidsregio IJsselland. Indien noodzakelijk komen de deelnemers eerder bij elkaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden