Foto: Pr

Megan van Uffelen in finale Koninklijk Concertgebouw Concours

ZWOLLE - Megan van Uffelen (14 jaar) uit Zwolle strijdt zondag 20 september om 14 uur samen met zes andere jonge talenten om de eer in het Koninklijk Concertgebouw Concours. De harpiste wist de jury te imponeren in de voorrondes.

Het Koninklijk Concertgebouw Concours bestaat dit jaar twaalf jaar en wordt sinds 2009 elk jaar georganiseerd door Het Concertgebouw voor jonge talenten in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar. Eerdere winnaars waren onder anderen fluitist Lucie Horsch (2009), dit jaar ook winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, pianist Aidan Mikdad (2013) en fluitist Christiaan Blom (2019). De winnaar krijgt optreden tijdens een lunchconcert in de Kleine Zaal. Daarnaast ontvangt de winnaar een geldbedrag van duizend euro ten behoeve van zijn of haar muzikale ontwikkeling. Het Koninklijk Concertgebouw Concours wordt ondersteund door de Van Den Broek Foundation.

Megan van Uffelen (2005) uit Zwolle begon op zevenjarige leeftijd met het bespelen van de harp. Na zes jaar stapte ze over op de pedaalharp. In 2019 werd Megan toegelaten tot de Jong Talentklas van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar ze studeert bij Manja Smits.

Megan geniet heel erg van optreden. ‘Ik hou van kamermuziek en speel ook in een jeugdorkest. We treden meerdere keren per jaar op en spelen naast klassieke muziek ook filmmuziek.’ Verder geeft Megan graag huisconcerten, bijvoorbeeld in verzorgingstehuizen. In 2019 won ze de eerste prijs (categorie C2N4) van het harpconcours Rencontres Internationales de la Harpe en Île-de-France en werd ze tijdens de International Harp Competition in Slovenië beloond met een bronzen medaille en de speciale jury award voor ‘best performance of a classical piece’. In 2020 kreeg ze de aanmoedigingsprijs van het Rosa Spier Harp Concours. Megan volgde diverse masterclasses, bij onder anderen Lavinia Meijer, Remy van Kesteren en Masumi Nagasawa. Voor 2021 is ze geselecteerd voor de masterclass van het World Harp Congress in Cardiff.

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden.
Toegankelijk voor publiek, kaartverkoop via www.concertgebouw.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden