Aangepast programma Open Monumentendag

<p>In de grote kerk Zwolle zijn vandaag rondleidingen.&nbsp;</p>

In de grote kerk Zwolle zijn vandaag rondleidingen. 

(

Foto: Pr

)

ZWOLLE - zaterdag 12 september is het weer Open Monumentendag in Zwolle. Dit jaar verloopt de dag vanwege het coronavirus grotendeels digitaal. 

Hiervoor zijn zeven video’s gemaakt van monumenten in Zwolle die niet open zijn. Ook zijn er vijftien korte filmpjes van bijzondere plekken in Zwolle. Zes monumentale interieurs zijn via een digitale 360º tour te beleven.

De bekende theatermaker Rob Bults heeft met Top of the Hill en jonge verhalenvertellers prachtige verhaalvideo’s van monumenten gemaakt. Ook zijn de schoolgebouwen die tijdens het monumenten-minecraft toernooi zijn gebouwd in 360º filmpjes te beleven. Hierdoor is het mogelijk om ook vanuit huis te genieten van de Zwolse monumenten. De beelden zijn te vinden op erfgoed.zwolle.nl en via de app ‘Onzichtbaar Zwolle’.

Schoolplaat
Het thema van Open Monumentendag is dit jaar ‘leermonument’. Vroeger werden in de klaslokalen schoolplaten gebruikt om het verhaal van de schoolmeester te verduidelijken. Jeroen van Doornik, graphic designer en nachtburgemeester van Zwolle, heeft voor dit thema speciaal een hedendaagse schoolplaat van Zwolle gemaakt. Daarnaast is er voor kinderen een kleurplaatversie waarmee een mooie prijs valt te winnen. Vanaf 12 september is deze te vinden op erfgoed.zwolle.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden