<p>In 2009 ontving Teun Bouwhuis de Erepenning van Zwolle</p>

In 2009 ontving Teun Bouwhuis de Erepenning van Zwolle

(

Foto:

)

Lintje voor Teun Bouwhuis

zwolle - Zwollenaar Teun Bouwhuis ontving maandag 7 september van burgemeester Peter Snijders de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau tijdens zijn afscheid als voorzitter van de Halve Marathon Zwolle.

Bouwhuis is een betrokken bruggenbouwer en ambassadeur van Zwolle die zich op meerdere terreinen voor de samenleving inzet. Zijn verdiensten op sociaal-maatschappelijk gebied voor mensen met een beperking zijn groot. Daarnaast is hij de grondlegger van enkele belangrijke sportevenementen zoals de Salverda Berkumloop en de Halve Marathon.
Al in 1999 had hij plannen voor een atletiekevenement in Zwolle. Daarbij stond hem helder voor ogen dat het een (inter)nationaal evenement met allure moest worden met een sterk en breed deelnemersveld. Iedereen moest volwaardig mee kunnen doen: jong en oud, ervaren lopers en beginners, mensen met een beperking. Ook hier maakt hij zich sterk voor een inclusieve samenleving. In 20 jaar tijd is dit verbindende evenement niet meer weg te denken uit de Zwolse samenleving en het internationale hardloopcircuit. Teun Bouwhuis draagt het voorzitterschap over aan Johan Nieuwland.
Na zijn pensioen was hij medeoprichter van De Herfte Beheer BV. Daarvoor werd een voormalige kwekerij herontwikkeld. Het is de basis voor de Stichting Meedoen in het Groen en een aansprekend voorbeeld van sociaal- maatschappelijk en ecologisch verantwoord ondernemen. De ‘social impact hub’ huisvest acht bedrijven/initiatieven voor volwassenen met een achterstand tot de arbeidsmarkt en kinderen die geen plek hebben binnen het regulier onderwijs. Inmiddels hebben circa 150 mensen er een ‘thuis’ gevonden.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden