Eric Milton kreeg een staande ovatie. 
Eric Milton kreeg een staande ovatie.  (Foto: Arie Mekkring)

Wát een talent bij Open Ton

ZWOLLE - Het was even wennen in de grote tent die door eigenaar Menno van Zon van Lunchroom Blocks was neergezet maar het was een goede oplossing om het evenement ondanks Corona toch door te laten gaan. 

Het werd een geslaagde avond met talentvolle artiesten en als gastpresentator de bekende Zwollenaar Rob Bults. Stand up comedian Jan van Houwelingen opende samen met Harry Hol de show en vermaakte het publiek met anekdotes en grappen.
Daarna betrad de slechts 14-jarige Noa Beumer voor de eerste keer samen met haar vader en broer het podium. Zij koos voor dit optreden niet de makkelijkste weg door het nummer ‘Sick Of Losing Soulmates’ van Dodie te vertolken. Gedurft, en daarom zeker een compliment waard.
Indrukwekkend was het optreden van Sharyssa (singer-songwriter). Aanvankelijk zong zij in het engels, maar is intussen overgestapt op het Nederlandse repertoire.
Dat Christina Iliria over een fantastische stem beschikt was al snel duidelijk. Zij vertolkte nummers van ondermeer Alicia Keys (If I Ain’t Got You) en Rihanna (Stay). Eén van haar leerlingen is Anne-Merel Klaseboer. Zij mocht zich dan ook laten zien en op voortreffelijke wijze laten horen met het bekende nummer ‘Heart Of Stone’ van Six.
Niet voor de eerste keer trad Isabbella Hiddink op tijdens de ‘Open ton’. Zij blijft een lust voor het oog en gehoor voor het voltallige publiek. Uitvoeringen van zoals Billie Eilish, Douha en Lady Gaga passeerden de revue. Van deze laatste vertolkte zij het nummer ‘My Baby Shot Me Down’ (Bang Bang op professionele wijze begeleid door Menno Beijer op de toetsen.
Toen was het de beurt aan Eric Milton. De in de Zwolse wijk Holtenbroek opgegroeide Eric timmert al enige tijd aan de weg. Zijn optredens wist hij altijd met een staande ovatie af te sluiten, zo ook nu. Met zijn zangtalent als tenor wist hij het publiek op de juiste plaats te raken.
Dit keer pakte hij uit met werken van Puccinie zoals ‘Notte di Luce’ en natuurlijk het bekende ‘Nessun Porma’ met heel veel passie.
Al met al was dit optreden een waardige afsluiting van een geweldige avond. Weer is bewezen dat Zwolle over heel veel talent beschikt en dankzij de ‘Ton’ de kans krijgt dit ook te laten zien en horen. (tekst en foto’s Arie Mekkring)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden