Foto:
aangeboden door Thebagstore.nl

Vijf redenen waarom je regelmatig een duik zou moeten nemen

Baantjes trekken is een hele goede manier van bewegen voor je lichaam. Het werkt bovendien kalmerend. Perfect voor als je ontspanning zoekt wanneer je een drukke dag op kantoor achter de rug hebt en ook nog eens thuiskomt met een schoudertas vol werk. Ben je nieuwsgierig naar nog meer voordelen van zwemmen? Hieronder lees je er vijf!

1. Goed voor de spieren

Wanneer je zwemt komt je hele lichaam in beweging. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld lopen waarmee je met name je benen traint. Zwemmen is wat dat betreft een ‘allround’ sport. En het mooie is dat de kans op overbelasting van de spieren klein is. Door het water worden je spieren als het ware gedragen en daardoor train je ze evenwichtig. Wanneer je een kwartiertje in het water bent zijn je spieren ontspannen en dat is fijn, want daardoor heb je weinig kans op blessures. 

2. Lekker ontspannen 

Heb je veel last van stress? Een avondje uit met je clutch of handtas dames kan uitkomst bieden, maar wat dacht je van het zwembad? Zoals je eerder al kon lezen ontspannen je spieren na een kwartier in het water. Bovendien werkt het water kalmerend en hierdoor heb je alle gelegenheid om je hoofd leeg te maken. Dat is fijn wanneer je een drukke agenda hebt. 

3. Goed voor de lijn

Ben je bezig met afvallen, maar gaat het nog niet zo hard? Het is belangrijk dat je voldoende beweegt wanneer je af wilt vallen. Duursporten zoals zwemmen, hardlopen of fietsen zijn ideaal. Daarmee verbrandt je heel wat vetten. Hoeveel je uiteindelijk verbrandt heeft te maken hoe vaak je het zwembad opzoekt en hoe lang je per keer gaat zwemmen. Het goede nieuws is dat je van zwemmen niet zwaar vermoeid raakt. 

4. Goed voor je huid

Neem eens een duik in de zee. Zout water bevat magnesium, hierdoor blijft het vochtgehalte van je huid in balans. Zeewater kan ook helpen bij huidaandoeningen zoals psoriasis. Het zout en de kaliumchloride versnellen namelijk de genezing. Ook voor kinderen die last hebben van eczeem kan een duik in de zee uitkomst bieden. 

5. Zelfs met blessures kan je zwemmen

Een groot voordeel van de sport zwemmen is dat je het ook kan doen terwijl je geblesseerd bent. Veel mensen gaan zwemmen tijdens een revalidatieproces. De kans dat je blessures erger maakt met zwemmen is klein. Natuurlijk is het wel verstandig om altijd eerst je dokter of fysiotherapeut te raadplegen of het echt kan en of er wellicht restricties zijn. 

En zo zijn er nog genoeg redenen op te noemen waarom zwemmen gezond is. Wanneer je gezondheidsvoordelen uit zwemmen wilt halen is het wel van belang dat je regelmatig gaat zwemmen. Ga je bijvoorbeeld om de paar weken dan helpt dat niet echt. Een of twee keer in de week is het beste. Vind je het moeilijk om alleen te gaan? Zoek dan een zwemmaatje, op die manier hou je het gemakkelijk vol. Want het is erg gezellig om samen baantjes te trekken. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden