Column Heidy Bolwijn: Hoe blijf jij vitaal?

Foto:

De koffiemachine als ankerpunt voor mentale veerkracht.

De zomervakantie is voorbij, het werkende leven weer begonnen. Waar mensen eerst nog hoopten dat het na de vakantie misschien weer terug naar normaal zou zijn, valt dat behoorlijk tegen. Voor diverse medewerkers dreigt door corona ontslag. En in plaats van tot september thuiswerken, is het nu voor velen nog minimaal tot februari. Is dat wel zo leuk?
 In mijn omgeving hoor ik zowel positieve als negatieve geluiden. Zoals: meer autonomie, eigen tijd indelen, geen reistijd, minder (lange) overleggen en geen lawaaierige kantoortuin meer. Als negatief worden genoemd: saai, minder scheiding tussen werk en privé, teveel beeldscherm, te weinig bewegen en echte verbinding en informele kennisdeling. Als grootste gemis noemt men de gesprekken bij de koffiemachine. De plek voor die belangrijke informele ontmoeting. Als vitaliteitsadviseur en loopbaancoach houdt deze materie me bezig. Interessant om over na te denken en te sparren, om samen tot goede oplossingen te komen. Er wordt namelijk een verdere stijging verwacht aan depressies, stress en burnout. Onzekerheid, veranderingen en teveel (videobel)prikkels zorgen voor extra breinbelasting en stress, met de nodige gevolgen. Behalve lichamelijk fit en gezond zijn, vraagt het om mentale veerkracht. Verbinding voelen, onderdeel van een groep zijn, staat bovenaan de voorwaarden voor veerkracht. Hierin speelt die koffiemachine een centrale rol. Het uitwisselen, onder het genot van dat bakkie troost, van formele en informele weetjes zorgt voor die verbinding. Hier kun je je trots, werksucces, blijdschap en verdriet delen, vragen stellen of gewoon even klagen over die rotdag die je hebt of die klus die niet lukt. Je hoeft het niet alleen te doen en dat gevoel overheerst nu toch door het zitten achter je thuisbureau. Online troost of samen lachen of kennis delen is toch anders. In de communicatie is 55% non verbaal, dat haal je niet uit een schermpje.

Ik volgde een webinar over het kantoor als Clubhuis. De bedoeling is je niet meer dagelijks op vaste tijden naar kantoor bewegen, maar er heen gaan als je zin hebt of iets nodig hebt, aan kennis, inspiratie, samenwerking of samen een bak koffie drinken. Maar als je ver weg woont, ga je dan voor die kop koffie of inspiratie naar je kantoor? Of kun je als werkgever beter investeren in een soort koffiehubs, mini clubhuizen in clusters rond bepaalde postcodegebieden waar veel collega’s wonen of gaan werkgevers samenwerken door samen clubhuizen te initiëren, zodat collegialiteit een breder begrip wordt of…
Wat de ontslagen medewerkers betreft, ook daar wordt mentale veerkracht van gevraagd, o.a. om te voorkomen dat je in een zwart gat valt. Werk is zoveel meer dan alleen geld verdienen. Het geeft betekenis en structuur, is onderdeel van iemands identiteit en ook hier weer dat essentiële belang van het sociale netwerk. Tienduizenden verloren al hun baan, er gaan helaas nog meer volgen. Gelukkig kan ik bijdragen om organisaties en mensen te helpen bij vitaliteit en toekomstperspectief. Onder meer met NL leert door, een ontwikkeltraject, met subsidie van de overheid. Meer weten over vitaliteit of loopbaan? Contact me voor een live (corona-proof) koffiegesprek.

Met vitale groet,
Heidy Bolwijn, Natuurlijke Kracht

www.heidybolwijn.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden