Zwaaien voor een glimlach
Zwaaien voor een glimlach (Foto: Corinne Tijsseling)

Nationale 'Zwaaien voor een glimlach' -dag

ZWOLLE – Woensdag 26 augustus is het Nationale ‘Zwaaien voor een glimlach’-dag. De Zwolse organisatoren Marloes Markslag en Corinne Tijsseling roepen iedereen op om deze dag extra vaak te zwaaien naar bekenden en onbekenden.

Zwaaien naar een ander of de ander groeten, we doen het allemaal wel eens. Maar hoe vaak kijken we bewust naar onze (woon)omgeving zodat we zien wat we voorheen niet zagen: mensen om naar te zwaaien.

Tijsseling (bedenker van het initiatief): “Zwaaien levert altijd een glimlach op en mensen ervaren het als een moment van gezelligheid. Soms kan een zwaaigroet zelfs iemand oppeppen. Door bewust naar een ander te zwaaien en elkaars blik te zoeken, vang je elkaars glimlach waardoor zwaaien meer betekenis krijgt. Dit kleine maar waardevolle gebaar willen we op 26 augustus daarom nog eens extra onder de aandacht brengen. ”

De Nationale ‘Zwaaien voor een glimlach’-dag wordt gehouden ter ere van het éénjarige bestaan van de Zwaaisteen, waarvan de eerste van Nederland in de Zwolse wijk Wipstrik zijn geplaatst. Voor wie niet weet wat een Zwaaisteen is: het is een stoeptegel met een vrolijke zwaaihand, die voorbijgangers uitnodigt om te zwaaien naar degene waar de Zwaaisteen voor het huis ligt. Behalve in Zwolle liggen er inmiddels Zwaaistenen van Schouwen-Duiveland tot aan Noord-Friesland.

In de Zwolse wijk Wipstrik wordt het éénjarig bestaan van de Zwaaisteen met een klein feestje gevierd. Markslag (opbouwwerker Travers Welzijn): “We gaan, samen met wijkvereniging Wipstrikkwartier, de wijk bedanken voor een jaar lang zwaaien en we moedigen iedereen aan om dit te blijven doen. Want zwaaien naar elkaar is omzien naar elkaar en dat is belangrijk voor een fijne buurt.”

Meer informatie is te vinden op www.zwaaisteen.nl. Voor Zwaaistenen in Zwolle kunt u contact opnemen met Marloes Markslag/ m.markslag@travers.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden