• Alles
 • (4)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (2)
  Theater
 • (3)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Evenement
 • (5)
  Muziek
 • (4)
  Cursus-Workshop

Concert Libero Strijkorkest

donderdag 16 september 20:00 t/m 21:30 uur

Foto: Ernst Coutinho

De vier Seizoenen in Zwolle! Libero Strijkorkest - een Zwols collectief van jonge bevlogen musici - speelt de onsterfelijke vier seizoenen van Antonio Vivaldi in combinatie met de net zo spectaculaire vier seizoenen van Astor Piazzolla. 

Sarah Kapustin - de in Zwolle gevestigde topsolist - neemt de solo viool partij in Piazzolla voor haar rekening. 

Libero onderscheidt zich van andere orkesten met een unieke presentatie; Vivaldi wordt uit het hoofd gespeeld en de experimentele presentatie maakt het concert compleet. Het Academiehuis is de ideale setting voor dit concert; een indrukwekkende ruimte met een prachtige akoestiek. 

Libero slaagt er als geen ander orkest in om het publiek mee te zuigen in de muziek door als een eenheid op het podium te staan. Kortom; een prachtig programma met topmusici in één van de mooiste gebouwen van de stad! over het programma: Kleurrijk, bruisend en onsterfelijk: de vier jaargetijden van Antonio Vivaldi zijn samengesteld uit vier vioolconcerten die als één geheel worden gespeeld. 

De solisten zijn Libero’s eigen violisten David Santamaría (Lente), Julia Pareja (Zomer), Panos Charalampidis (Herfst) en Ella van der Mespel (Winter). Als contrasterende, Latijns-Amerikaanse evenknie zijn Astor Piazzolla’s Estaciones Porteñas krachtig, hartstochtelijk en nostalgisch. 

Piazzolla wilde duidelijk maken in zijn werk dat de seizoenen in Zuid Amerika gespiegeld zijn ten opzichte van die in Europa. Daarom citeert hij Vivaldi’s Lente te in zijn Otoño, Zomer in Invierno, Herfst in Primavera en Winter in Verano. 

Praktische informatie: Concert van Libero Strijkorkest in de Grote Kerk te Zwolle op donderdag 16 september aanstaande om 20.00 (inloop vanaf 19.30). Tickets zijn verkrijgbaar via: https://liberostrijkorkest.com/agenda/ en via de site van het Academiehuis Zwolle. Adres: Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle.


deel deze activiteit

Locatie

Academiehuis de Grote Kerk
Zwolle
Grote MarktHet lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden