• Alles
 • (4)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (2)
  Theater
 • (3)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Evenement
 • (5)
  Muziek
 • (4)
  Cursus-Workshop

Magisch DiepzeeKerk door Project Wildeman

vrijdag 17 september 20:00 t/m 21:00 uur

Foto: Mo Barends

Project Wildeman/Diaconiehuis/Grote Kerk/ Zwolle/ 17 september van 20:00 uur tot 21:00 uur.

Project Wildeman speelt DiepzeeKerk in Zwolle en neemt bezoekers mee op een reis naar de diepten van de zee en de eigen ziel. ?Stel je open voor de hypnotiserende geluidservaring van DiepzeeKerk en reis met ons mee naar de bodem van de zee. Je zult versteld staan hoe sterk we daar met elkaar verbonden zijn. In DiepzeeKerk zoeken we een verbinding vanuit ieders individuele lichamelijke ervaring. Want niet zozeer de ratio en het intellect, maar het lichaam en de zintuigen vormen hier de sleutel om met jezelf en de ander in verbinding te staan.

Sluit je ogen voor een meditatief ritueel vol elektronische klanken, poëtische teksten en visualisatie opdrachten. En daal af naar de diepere lagen van je onderbewustzijn. Naar jouw eigen DiepzeeKerk. Wat zie je daar; wat voel je; wat doet het met jou om omringd te zijn door water? Durf jij het aan?

Afdalen in jezelf

Aan de oppervlakte is de zee vaak onstuimig, maar naarmate je verder afdaalt kan het verrassend rustig zijn. Laat je meevoeren op de golven van je gedachten en de in klanken gevangen stilte van de diepzee. Op de bodem van de zee ebben de geluiden van de trompet, fluit en elektronische diepwater soundscapes weg. Het langzaam tokkelen van een elektronische harp klinkt als een krabbetje dat zich schichtig voortbeweegt in het water. Misschien voel je hem wel voorbij schieten. Gesproken woord en muziek worden stromingen die langs je lichaam golven. 

In DiepzeeKerk geef je je over aan de kracht van jouw verbeelding. Aan het einde is het weer tijd om terug te keren. Wat gebeurt er dan, als je je ogen weer opent? Wie zit er eigenlijk naast je? Wat heeft deze persoon ervaren? Wat van deze diepzeereis draag je met je mee, als je straks weer naar buiten loopt?

Over Project Wildeman

Project Wildeman maakt nieuwe rituelen. Vanuit de overtuiging dat de grote allesoverkoepelende verhalen en ceremonies die ons met elkaar en de hedendaagse wereld om ons heen verbinden uit de gratie zijn geraakt. Waardoor een leegte is ontstaan. Die leegte vullen we aan. Door mensen weer bij elkaar te brengen, in rituele versmeltingen van mens en technologie, tijdens kleine wondertjes van creativiteit.

De performances van Project Wildeman zijn onvergelijkbaar en blijven je bij door de geheel eigen combinatie van muziek, tekst en spel. Ze zijn op vele festivals te zien geweest en in het theater, nationaal en internationaal. De voertaal is over het algemeen Nederlands of Engels.


deel deze activiteit

Locatie

de Grote Kerk
Zwolle
Grote Markt 18
8011lw


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden