• Alles
 • (7)
  Overig
 • (3)
  Sport
 • (3)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Inloop Vrijmetselaars zondag 11-13 uur

zondag 9 mei 11:00 t/m 13:00 uur

Vrijmetselaars in Zwolle geven informatie tijdens inloopochtend voor belangstellenden.

Iedereen heeft wel eens gehoord van Vrijmetselaars. Maar wat het nu precies is weten weinig mensen.

Vrijmetselaars in Zwolle willen belangstellenden kennis laten maken met de vrijmetselaarsloges. Vrijmetselarij is geen godsdienst, geen ideologie of levensbeschouwing. En zeker geen sekte of geheim genootschap. . Het is een levenshouding. Wij zoeken naar de verdieping van ons bestaan en naar manieren om, beginnend bij onszelf, een betere wereld te creëren Wie vrijdenkt, wil anderen tegenkomen die óók vrijdenken. U wilt niet andermans opinie opgelegd krijgen. Geen dogma’s. U zoekt uw eigen route door het leven. U zoekt een plek waar mensen naar elkaar luisteren. In vrijheid meningen naast elkaar leggen. Zoeken naar antwoorden op levensvragen. Dat is wat vrijmetselaren doen.

De commissie van voorlichting van de Zwolse vrijmetselaarsloges organiseert iedere tweede zondag van de maand een inloopochtend van 11:00 tot 13:00 uur in het loge gebouw Bloemendalstraat 11 te Zwolle. Zondag 9 mei is de eerste mogelijkheid.

Het kan zijn dat u nieuwsgierig bent naar de vrijmetselarij in het algemeen of dat u wilt onderzoeken of het lidmaatschap van de vrijmetselarij iets voor u is. U kunt al dit soort vragen onder het genot van een kopje koffie of thee met een of twee vrijmetselaren bespreken.

Het staat u geheel vrij uw partner of een andere belangstellende mee te nemen. Vanwege de huidige Coronacrisis stellen wij het op prijs indien u zich per e-mail van uw voorgenomen bezoek op de hoogte wilt stellen. Dat kan via het e-mailadres zoals hieronder vermeldt.

Mogelijk is uw belangstelling al gewekt en wilt u daadwerkelijk een avond bijwonen in de Loge. Ook dat is mogelijk. Een of twee maal per jaar organiseren de Zwolse vrijmetselaarsloges een avond voor belangstellenden.

Tijdens deze avond kunt u kennismaken met de wijze waarop de reguliere bijeenkomsten in de loge worden gehouden en is er gelegenheid om kennis te maken met leden van onze loge. Er zal een inleiding door een van de leden worden gehouden (het bouwstuk), gevolgd door een ronde vragen (de comparitie, waarin u van harte mag meedoen). Na afsluiting van het formele gedeelte praten we verder met en drankje.

U bent van harte welkom vanaf 11:00h in het loge gebouw Bloemendalstraat 11 8011PJ in Zwolle.

info.loge033@vrijmetselarij.nl

Bloemendalstraat 11, 8011PJ in Zwolle

www.vrijmetselarij.nl/fidesmutua


deel deze activiteit

Locatie

Bloemendalstraat
Zwolle
Bloemendalstraat 11Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden