• Alles
  • (14)
    Overig
  • (1)
    Inloop-Opendag
  • (1)
    Evenement

Leeskamer met schrijfcoach Janine van de Raadt

dinsdag 9 maart 19:30 t/m 21:00 uur

Stadkamer Zwolle en schrijfcoach Janine van de Raadt organiseren dinsdag 9 maart een bijeenkomst voor lezers. Het is een manier om andere lezers te ontmoeten en elkaar te inspireren. “Juist in deze tijd is verbinding met anderen zo fijn,” zegt Van de Raadt.

Het initiatief is geboren vanuit de schrijfkamer, waar schrijvers elkaar ontmoeten en met elkaar schrijven. De schrijfkamer is elke derde dinsdag van de maand en viert dit jaar haar vijfde jubileum. “Graag zet ik in dit jubileumjaar nog zo’n krachtig verbindende bijeenkomst neer. We hebben plannen om de leeskamer maandelijks te laten plaatsvinden.”

De leeskamer is anders dan leeskringen of boekenclubs. Vooraf wordt er geen gezamenlijk boek gelezen, het is daardoor laagdrempelig en je kunt zonder voorbereiding instappen. Het draait om het verbinden van lezers, nieuwe ontmoetingen én het uitwisselen van inspiratie. Het is boeiend om te ontdekken wat andere lezers lezen. Na elke leeskamer ga je naar huis met een persoonlijk lijstje van boeken die jou leuk lijken om te lezen.

De eerste leeskamer draait om jouw favoriete boek en boeken die je andere lezers wilt aanraden. “We zijn ook van plan met thema’s te gaan werken. Bijvoorbeeld jouw ideale zomerboek of een boek dat jouw leven – al is het maar een beetje - heeft verandert.”

We gaan echt met elkaar in gesprek, de eerste keer digitaal. Zowel aan de hand van een-op-een gesprekken, als in de groep door ervaringen en opgedane tips te delen. Van de Raadt heeft vanuit de schrijfkamer ervaring om digitaal mensen te verbinden. Een deelnemer zegt: “Supergaaf om online zulke mooie gesprekken te hebben. Gaaf dat online ook die connectie ontstaat.” Een andere deelnemer: “Spannend, want dit had ik nog nooit gedaan. Maar heel erg leuk!”

Op dinsdag 9 maart van 19.30 tot 21.00 uur vindt de eerste leeskamer plaats, online. Iedereen is welkom, van jong tot oud. Meedoen is gratis, wel even aanmelden via: mundusestliber.nl/activiteiten of Stadkamer. Kom, ontmoet leesgenoten & inspireer elkaar!


deel deze activiteit

Locatie

digitaal
Geldermalsen
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden