• Alles
  • (1)
    Inloop-Opendag
  • (5)
    Cursus-Workshop

Filmklassieker: Goodfellas

zondag 29 november 19:15 uur

Foto:

Een Iers-Italiaanse jongen in de New Yorkse volksbuurt East Brooklyn krijgt te maken met de aantrekkingskracht van een criminele lifestyle.

Henry Hill (Ray Liotta) wil van jongs af aan al bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway (Robert De Niro), een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen en hij merkt dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld. 'Goodfellas' is gebaseerd op Nicholas Pileggi's bestseller 'Wiseguy', Henry Hills biografie. Net als in 'Taxi Driver' oogt Scorseses milieuschets bijna documentair. De maffia wordt niet verheerlijkt; de 'goodfellas' beoefenen hun vak als ware het hun hobby.

Deze film is te zien in een digitale 4K-restauratie omdat het deze maand precies dertig jaar geleden is dat 'Goodfellas' voor het eerst in de bioscoop te zien was.

www.filmtheaterfraterhuis.nl


deel deze activiteit

Locatie

Filmtheater Fraterhuis
Zwolle
BlijmarktRouteplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden