• Alles
 • (3)
  Film
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Natuur
 • (4)
  Tentoonstelling
 • (1)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop

LINEA REKTA speelt Mrs. God

zaterdag 21 november 20:00 uur

Charlie Feld

Mrs. God is een energieke en beeldende muziektheatervoorstelling voorzien van indringende livemuziek, flitsende lichten en melancholische verhalen.

Volledig geplaatst in het mannelijke perspectief proberen drie iconische vrouwen; Maria Magdalena, Maria van Nazareth en Mrs. God, te ontsnappen aan iets wat zij nooit waren.

In een vastgeroest patriarchaat, doordrenkt met conservatieve opvattingen, pleit Mrs. God voor radicale verandering. Mrs. God is een pamflet tégen het heersende (mannelijke) perspectief, slutshaming en masculiniteit. Een oproep tot extreme gelijkheid en een nieuwe blik op religie. Terwijl men in 2020 vast blijft houden aan het patriarchaat, staan drie jonge vrouwen op. Het is tijd voor verandering, tijd om vrouwen een plekje op de eerste rij te geven.

“Ook had de HEERE God gesproken: Het is niet goed, dat de mens alleen zij; Ik zal hem een hulpe maken” – Genesis 2:18

Eerst schiep Hij Adam. Zo valt te lezen in de Bijbel, het boek waarop onze cultuur en zoveel van de westerse normen en waarden gefundeerd zijn. Mrs God maakt duidelijk waarom het heersende perspectief van het mannelijke privilege in moet schikken.

Mrs. God is een pleidooi voor feminisme, geregisseerd door een witte man. Kan dat, of maken we daarmee een cruciale fout?

Op vrijdag 20 november 2020 gaat de voorstelling in première in Zwolle. Zaterdag 21 november (20.00 uur) en zondag 22 november (15.00 uur) is de voorstelling te zien aan de Grote Voort in Zwolle. De kaartverkoop van de eerste theaters in Overijssel zijn ook gestart. Op 27 november 2020 om 20.30 uur staat het gezelschap in Schouwburg Hengelo en vrijdag 18 december om 21.00 uur in het Vestzaktheater in Enschede. Ook hier zijn al kaarten voor te koop. Verder wordt de voorstelling gespeeld op 10 december in Kampen, 9 januari in Deventer en op 11 en 12 januari 2021 in Zwolle. Bezoek www.linea-rekta.nl voor de kaartverkoop en meer informatie.


deel deze activiteit

Locatie

Theaterwerkplaats Grote Voort
Zwolle
Grote Voort 8
8041am


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden