• Alles
 • (5)
  Film
 • (1)
  Overig
 • (7)
  Lezingen
 • (2)
  Theater
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (2)
  Natuur
 • (2)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop

Expositie Zilveren Camera

zondag 27 september 11:00 - 17:00 uur

Eddy van Wessel

De Stad Verbeeldt organiseert de expositie Zilveren Camera met 200 fotobeelden uit de journalistieke en documentaire fotografie. Zilveren Camera bestaat al meer dan 70 jaar en is een indrukwekkende exposities. Daarnaast worden deze expositie gecombineerd met een Foto- en Stadsrondleiding 'In de voetsporen van Dolf Henneke' in samenwerking met Stadsrondleidingen Zwolle.

De entree is voor volwassenen € 5,00 en voor jongeren vanaf 6 jaar € 2,50.

Er zijn handleidingen voor het onderwijs (po en vo) om leerlingen voor te bereiden op deze expositie.

Openingstijden zijn dagelijks van 11.00 - 17.00 uur.

Masterclass Jongeren en Democratie.

Leerlingen van het Vo en Mbo kunnen een gratis masterclass volgen in de oude statenzaal vooraf aan een bezoek aan de expositie. Deze masterclass wordt gratis aangeboden door de provincie Overijssel en leert jongeren achter de schermen te kijken van de democratie.

Foto- en Stadsrondleiding 'In de voetsporen van Dolf Henneke' wordt georganiseerd in samenwerking met Stadsrondleidingen Zwolle. Onder begeleiding van een stadsgids gaan de deelnemers plekken in de binnenstad bezoeken waar Dolf Henneke zijn fotobeelden heeft gemaakt tussen 1945 -1976. De deelnemers tijdens de rondleiding op die plekken eigen fotobeelden maken en deze opsturen naar wedstrijd@destadverbeeldt.nl In de voetsporen van Dolf Henneke. De maandelijkse prijswinnaar ontvangt het boek 'De Zwolse Lente' met fotobeelden van Dolf Henneke. De data zijn: 12-19-26 september en 3-10 oktober 2020 van 10.00 - 13.00 uur. Inschrijving www.visitzwolle.com/agenda. Op aanvraag is ook mogelijk.

Stadgesprek met Eddy van Wessel, winnaar Zilveren Camera 2019 met zijn fotoserie Het laatste bolwerk, gefotografeerd in Syrië. Gertjan Aalders, docent Journalistiek Windesheim, zal het gesprek leiden. Data: 24 september 2020 van 19.30 - 22.00 uur.

Ateliers: Storytelling in fotografie, beeld en geluid,

Voor het onderwijs (po, vo, vmbo) zijn er ateliers die zij op school kunnen volgen. De docenten zijn Margreet Vloon, Corine Aalvanger, Gerlinde Schrijver. In 4 lessen leren leerlingen een eigen beeldverhaal te maken voor de wedstrijd en expositie De Stad Verbeeldt in 2021.

Alle informatie vind je op: www.destadverbeeldt.nl/expositie-zilveren-camera-2019

Verplichte digitale inschrijving voor activiteiten is noodzakelijk in verband met covid19-maatregelen via www.destadverbeeldt.nl.Eddy van Wessel
Eddy van Wessel
Eddy van Wessel
deel deze activiteit

Locatie

Statenzaal
Zwolle
DiezerstraatHet lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden